Activiteiten

HOTEL DE BOSKAR

Fietsen door de Bomen (BOSLAND)

Bosland, het grootste avonturenbos in Vlaanderen. Hotel de Boskar is dan ook trots gastheer sinds 2022

Fietsen door de Bomen is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Deze innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. Het fietsroutenetwerk is dan ook Limburgs’ grootste toeristische troef!

Wij werkte voor jullie een route uit startend aan Hotel de Boskar van 40 KM. Startend aan knooppunt 350 op nog geen 30 meter van het hotel. Deze fietsroute is GRATIS verkrijgbaar voor onze gasten.

HOTEL DE BOSKAR

Fietsen door het water (GENK)

Op nog geen 29 KM van Peer via het fietsroutenetwerk vinden we het prachtige Fietsen door het water op knooppunt 91. Ook zeker de moeite waard om een daguitstap van te maken.

‘Fietsen door het Water’ is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. Het fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de magie van deze plek gevoeld.

Het fietspad leidt je dwars door een vijver, helemaal van de ene oever tot aan de andere. In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Een mooi en uniek zicht over dit stukje natuur. Wanneer je vanop een afstand toekijkt is het grappig om al die hoofden op het wateroppervlak voorbij te zien gaan. Ook al heet het ‘Fietsen door het Water’, het pad is toegankelijk voor wandelaars en joggers.

HOTEL DE BOSKAR

Ontdek de schatten van Bosland

Welkom in Bosland: een mysterieus land waar altijd iets gaande is! Ontdek wat er broeit tussen de bomen, hobbelt op de heide en davert over de duinen.

Kapitein Korrel, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Bostrol Bobl hebben een missie voor je! Volbreng ze alle 4, ontrafel de geheimen en ontvang een leuke beloning. Heb je de plaktattoo’s voor de schattenzoekers al gezien? Enkel de stoerste avonturiers dragen er zo één! Vraag er naar als je je schatzoektochten gaat halen!

Voor amper €6 krijg je de 4 boekjes boordevol avontuur, een kompas, een potlood en natuurlijk de sleutel om de schatkist te openen

Verkrijgbaar aan de receptie, vooraf te reserveren via mail info@hoteldeboskar.be

HOTEL DE BOSKAR

Skiën of Snowboarden bij Snowvalley

Het hele jaar door ski- en snowboardfun op echte sneeuw.

Materiaalverhuur mogelijk, groepslessen, … Meer info op hun website www.snowvalley.be